keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Hektinen arki
Elämä kolmen pienen kanssa sujuu paljon paremmin kuin olisin uskonut. Silti siihen on välillä vaikeaa sopeutua. Ulosmennessä karjuu kaikki kolme lasta ja äitinkin tekisi mieli. Myönnän, että aina ei jää mieliteon asteelle, voi naapuriparkoja. Usein maanantaisin ajattelen, että miten tästä viikosta selvitään, mutta seuraavaksi havahdunkin perjantaihin. Vauvan kanssa kaikki sujuu, mutta isompien uhman ynnä muiden mukavuuksien kanssa on tekemistä.

Ajankäyttöä on pitänyt miettiä. On valittava imuroinnin ja ompelun väliltä, koska molempia ei todennäköisesti ehdi, koska pitää ulkoilla ja kokata. Ulkoiluista en mielelläni tingi, mutta joskus on pakko oman mielenterveyden takia. Kuten tänään kun ulkona sataa inhaa räpäskää ja kämppä kaipasi imuria ja halusin saada muutaman koristetyynyn ommeltua. 

Aika rientää sukkelaan, niin hyvässä kuin pahassa. Vaikka juuri nyt en ehdi toteuttaa kaikkia visioita, tiedän että niidenkin aika koittaa vielä. Vauva on nyt jo kolme kuukautta ja kolmen kuukauden kuluttua ehtii jo paljon paremmin. Silti haikeudella katselen miten nopeasti vauva kasvaa. Ja isommatkin pojat. Haikeudella ja tietenkin innolla. Aika aikaa kutakin. Sitäpaitsi kohta pystyy neulomaan ja virkkaamaan ulkona.

Menossa on jokakeväinen sisustuskuume, tänävuonna se ilmenee kodinvalkaisuna. Meillä on pitkään ollut hallitsevana värinä punainen. Se on seurannut asunnosta toiseen melkein kymmenen vuotta ja nyt olen totaalisen kyllästynyt siihen. Olen aina inhonnut valkoisia seiniä ja ajatellut etten koskaan halua valkoista kotia. Kun muutimme tähän en osannut päättää millä värillä seinät maalataan, joten emme maalanneet niitä aluksi ollenkaan. Hyvä niin, koska kolmen vuoden tuumauksen päätös oli valkoinen. Valkoiseen ei kyllästy ja sisustusta pystyy paremmin muokkaamaan tekstiileillä yms. Yläkerta maalattiin vuosi sitten ja alakerta toivottavasti pian. Tervetuloa keski-ikä.

Tällä viikolla on ollut kummallinen inspiraatioräjähdys. Pää suorastaan halkeaa ideoista. Olohuoneen leluille ompeli pyöreän säilytysasian. Se on tehty huonekalukankaiden näytetilkuista. Koristetyynyjen kankaat tarttui mukaan Kangastuksen loppuunmyynnistä joulun alla.

1 kommentti:

Minna kirjoitti...

Heitin sinua haasteella, kun niitä haasteita ei sinulla juurikaan ole siinä tavallisessa arjessa, heh. :) Kurkkaa blogiini.